روشهای تشخیص نسبي عسل طبیعی

روشهای تشخیص نسبي عسل طبیعی

 

شهر هاي بزرگ مثل تهران معمولا عسل بصورت بسته بندي در فروشگاهها عرضه ميگردد.

در تهيه عسل بايستي سعي در كيفيت باشد از لحاظ عطر و بو ومزه و همچنين از برند هاي مورد تاييد اداره نظارت بر مواد غذايي تهيه شود و همچنين از اشخاص مورد اطمينان تهيه شود و در نهايت خلوص عسل را آزمايش تعيين ميكند .
*رس زدن عسل:
رس زدن به معنای رسوب کردن و کدر شدن عسل است. عسل طبیعی به دلیل داشتن دیاستاز بعد از مدتی ته‌نشین می‌شود و رس می‌زند؛ یعنی ذرات قند عسل متبلور می‌شود و عسل مانند روغن نباتی سفت مي شود.
تفاوت آن با شكرك زدن كه در مربا ايجاد می‌شود اين است كه بلورهاي عسل رس زده خيلي ريز تر از بلورهاي مرباي شكرك زده مي باشد.
* مزه کردن:
عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژه ای است که فقط در عسل وجود دارد و عسل های مصنوعی فاقد این نوع مزه می باشند.
لذا افراد می توانند با مصرف زیاد و توجه دقیق درجه خلوص عسل را تشخیص دهند.باید توجه داشت که عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر می دهد تا مزه خالص عسل.
* عطر و بوی طبیعی:
اگر درپوش عسل مدتی بسته باشد، هنگام باز کردن درپوش بو و رایحه مطبوع عسل طبیعی را می توانید استشمام کنید.
* آب شدن در دهان:
عسل طبيعي به سرعت در دهان آب مي شود و پس از مصرف ايجاد انرژي مي كند، در حالي كه عسل غيرطبيعي طعم آبنبات مي دهد