مواد تشکیل دهنده عسل

مواد تشکیل دهنده عسل

 آب : 18 درصد

- قند : حدود 95 تا 9/99 درصد عسل را قندها تشکیل میدهند عسل را قندهای ساده و مرکب تشکیل داده اند.

قندهای ساده: مانند گلوکوز و فروکتوز که حدود ۸۵ تا ۹۵ درصد ازعسل را تشکیل می دهند .

قندهای مرکب : مالتوز، ساکاروز و لاکتوز از دو قند تشکیل شده اند

قند لوولوز قند طبيعي عسل ميباشد

- اسید :

در عسل اسیدهای مختلفی وجود دارند که به علت شیرینی زیاد عسل آشکار نیستند. از اسیدهای موجود در عسل میتوان به اسید سیتریک، استیک، بوتریکو.. اشاره کرد که مهمترین اسید عسل اسید گلوکونیک است که از تجزیه گلوکز در مجاورت آنزیم بزاق زنبورعسل، گلوکزاکسیداز بدست می آید. همچنین در عسل ۱۶ اسید آمینه وجود عسل 4/3 تا 5/4 می باشد PHدارد. اسیدهای آمینه پایه تشکیل پروتئین می باشند

- مواد معدنی :

مواد معدنی عسل به طور متوسط 17/0 درصد وزن عسل را تشکیل میدهد بیشترین مقدار عناصر موجود در عسل به ترتیب پتا سیم، سدیم، کلسیم، منیزیم، آهن، مس، منگنزم، فسفر، گوگرد می باشد.

آنزیم :

آنزیم ها مواد پیچیده پروتئینی هستند مهمترین آنزیم در عسل اینورتاز است این آنزیم در اصل بوسيله زنبور عسل و ساکارز موجود در شهد گل را به گلوکز و فروکتوز تبدیل میکند. آنزیم مهم دیگری که در عسل وجود دارد دیاستاز یا امیلاز است. کاتالاز و فسفاتاز و گلوکز اکسیداز می باشد همچنين آنزیم دیگری است که خاصیت باکتری کُشی دارد و از رشد باکتری در عسل جلوگیری میکند و آنزیمهای عسل با حرارت دادن از بین میروند.

در زمان هاي قديم از عسل بدليل داشتن خاصيت ضد ميكروبي بعنوان مرحم در زخم ها استفاده ميشد.

- ویتامین ها :

و...می باشد C ویتامین B1,B2,B6 ویتامینهایی که در عسل وجود دارند شامل:

مقدار ویتامینها در انواع عسلها بسیارمتغیر بوده و به نوع شهد و گرده گل که توسط

زنبورعسل جمع آوری می شود، بستگی دارد.

- پروتئینها و اسیدهای آمینه :

مقدار پروتئین های عسل بین 1/0 تا 6/0 درصد می باشد گرچه مقدارشان در عسل کم می باشد و اهمیت غذایی زیادی ندارند ولی تاثیر زیادی روی طعم و مزه عسل دارند

- چربیها :

مقدار بسیار کمی از لیپیدهای مختلف در عسل شناسایی شده اند از جمله اسیدهای چرب استرولها، فسفولیپیدها و غیره